Au numeroase proprietăţi tămăduitoare, multe dintre ele fiind folosite în prevenirea sau ameliorarea unor afecţiuni diverse. Multe dintre ele conţin substanţe extrem de periculoase, ce pot cauza chiar şi moartea.
How Stuff Works a publicat o listă în acest sens. Prin urmare, merişorul verde (Hippomane mancinella), care se găseşte în America Centrală şi Caraibe atinge o înălţime de până la 9 metri.
Reacţii alergice
Seva albă secretată de scoaţa copacului provoacă reacţii alergice la nivelul pielii. Chiar şi ploaia scursă peste ramurile lui arde pielea, iar consumul fructelor cauzează moartea. Fumul eliberat in urma arderii lemnului acestui copac este şi el toxic.
Ciumăfaia este originară din Jamestown, Statele Unite ale Americii, acolo unde a provocat şi primele victime, în 1607. Specialiştii spun că poţi descoperi că suferi de pe urma ei dacă ai palpitaţii, halucinaţii, delir, convulsii, comă. În unele cazuri se poate ajunge chiar la deces.
Planta cu frunze ascuţite şi fructe rotunde, de aproximativ 5 cm diametru, este extrem de periculoasă. Toate părţile ei, chiar şi nectarul, conţin toxinele atropină şi scopolamină. Omag (Aconitum napellus) reprezintă un alt pericol. Ingerarea omagului poate fi fatală după doar 30 de minute. De altfel, în trecut, vârfurile săgeţilor erau îmbibate cu esenţă de omag, proprietăţile otrăvitoare ale plantei fiind binecunoscute (omagul conţine neurotoxine şi cardiotoxine letale omului).
În cele din urmă deces
Salvia indiană (Eupatorium rugosum) este planta care a omorât-o pe mama preşedintelui american Abraham Lincoln şi este de fapt o iarbă care creşte în estul şi sudul SUA. Persoanele care consuma carne sau lapte de la vacile care au mâncat acest tip de iarbă se confruntă cu dificultăţi în respiraţie, lipsa poftei de mâncare, rigiditate musculară, vărsături