Director executiv al TAROM, Nicolae Demetriade, şi-a dat demisia din fruntea companiei, dar şi din Consiliul de Administraţie.
Potrivit mai multor surse, preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, Dan Pascariu, ar urma să fie revocat din funcţie în cursul zilei de azi.
Demetriade invocă aplicarea prevederilor ordonanţei privind managementul privat la Tarom, afirmând că aceasta a fost "o iluzie". "Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie", a declarat Demetriade, potrivit Mediafax. Demetriade a fost numit în CA al Tarom în luna mai.
Scandalul are ca miză tocmai funcţiile de conducere din TAROM - directorul general Cristian Heinzmann cere un mandat de patru ani, în loc de un an, aşa cum stabilise consiliul de administraţie al companiei.
"Dacă dumneavoastră aveţi informaţii că şi domnul Pascariu şi-a transmis demisia, atunci sigur că voi lua act şi de demisia domnului Pascariu", a spus, marţi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, răspunzând unor întrebări ale presei privind înlocuirile celor doi din Consiliul de Administraţie al TAROM.
Întrebat care sunt nemulţumirile ministerului privind activitatea celor doi, Mănescu a răspuns că pe ea o interesează cel mai mult ca TAROM să rămână un brand pentru România.
"Dacă până în momentul acesta acest lucru nu s-a întâmplat din motivele pe care dumneavoastră le cunoaşteţi foarte bine - conflictul între CA şi domnul Heinzmann - eu sper ca o schimbare să fie benefică TAROM. Eu nu vreau schimbări care să favorizeze persoane, eu vreau schimbări care să favorizeze compania", a spus Mănescu.
Ministrul a adăugat că TAROM trebuie să dezvolte cursele interne şi regionale.
Solicitată de jurnalişti să precizeze care sunt motivele acestei răsturnări de situaţie la Tarom şi dacă au existat constrângeri din part