In cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai presei locale, prof. Mihai Mihail, în calitate de preşedinte al SLI Dâmboviţa, şi prof. Emil Poamă, preşedinte executiv, au prezentat calendarul unor acţiuni de protest ce urmează a fi organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţământ.
Preşedintele executiv al SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, a şi explicat în detaliu de ce s-a ajuns în această situaţie:
“Oamenii pe care îi reprezentăm cer acţiune. Au avut suficientă răbdare, suficientă înţelegere faţă de noul guvern, în sensul că va respecta promisiunile din campania electorală. In principal ne interesează modificarea Legii Educaţiei şi a Legii 62, a Dialogului Social. Am mai cerut creşterea procentului din PIB alocat Invăţământului, aşa cum prevede legea şi depolitizarea învăţământului preuniversitar”. Programul acţiunilor de protest a fost stabilit de Colegiul Naţional al Liderilor Sindicatelor Libere din Învăţământ şi cuprinde acţiuni de pichetare a sediilor guvernului şi USL, în intervalul 28-30 octombrie şi organizarea unui miting, posibil şi a unui marş de protest pe 6 noiembrie, având şi sprijinul CSDR. Principalele revendicări ale dascălilor sunt depolitizarea Invăţă-mântului, alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, modificarea Legii Educaţiei şi recâştigarea unor drepturi anulate abuziv de fosta guvernare.
In completare, preşedintele Mihai Mihail a amintit de “acordul încheiat cu USL, în 28 februarie 2011, în sensul sprijinirii modificării Legii Dialogului Social” şi corectării altor adevărate anomalii legislative.
Invitaţia SLÎ Dâmboviţa, tratată cu indiferenţă de majoritatea parlamentarilor dâmboviţeni
In încercarea de a evita amplificarea nemulţumirilor, de a găsi o rezolvare a solicitărilor pe calea negocierilor, Biroul Operativ al SLI Dâmboviţa a adresat o scrisoare-apel, dar şi o invitaţie la dialog tuturor parlamentar