Educatia pentru sanatate va fi o disciplina obligatorie in scoli, cea optionala fiind eliminata, deoarece nu ar avea rezultate. Ministrii Sanatatii si Educatiei Nationale discuta deja despre introducerea in programa scolara a disciplinei obligatorii educatia pentru sanatate sau educatia sanitara.
"Vrem sa fie o disciplina obligatorie, astfel incat sa ne atingem obiectivul. Cu cat lasam lucrurile mai voluntare, cu atat rezultatele vor fi mai mici sau mai indepartate. Cu cat le reglementam mai bine, cu atat putem sa le urmarim, sa intervenim, sa corectam si sa ne asteptam la rezultate corecte, pozitive", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. O alta masura care urmeaza sa fie luata pentru a imbunatati starea de sanatate a elevilor este cresterea numarului de ore de sport in unitatile de invatamant.
"Deja este o decizie politica luata in sensul de a se majora numarul de ore de educatie fizica de la primul an de studiu pana la ultimul an din mediul universitar", a spus ministrul Sanatatii. Declaratiile ministrului Nicolaescu au fost facute la Forumul european al obezitatii, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.
"Puterea plagiaza initiativa opozitiei. Legea Ciuhodaru a educatiei pentru sanatate este o lege fundamentala intr-o tara in care copiii mor intoxicati cu nitriti din apa de fantana, iar bolile infectioase capata proportii endemice. Poate face si un copy-paste dupa proiectul centrului de trauma, pentru ca oamenii continua sa moara in Iasi asteptand cu zecile de ore sa fie vazuti de un medic sau plimbati intre spitale", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD.
Educatia pentru sanatate va fi o disciplina obligatorie in scoli, cea optionala fiind eliminata, deoarece nu ar avea rezultate. Ministrii Sanatatii si Educatiei Nationale discuta deja despre introducerea in programa scolara a disciplinei obl