O masă caldă la prânz, ajutor la lecţii şi program de joacă, toate au schimbat radical viaţa mai multor copii din Sibiu care au fost incluşi din luna octombrie în programul "After School“ organizat de Fundaţia Bavaria –România pentru Asistenţă Socială.
Cei 15 copii, cu vârste între 6 şi 9 ani, sunt din municipiul Sibiu şi provin din familii care se descurcă din ce în ce mai greu cu banii, sunt crescuţi numai de mame sau locuiesc în Centre de Plasament. Criteriul de selecţie a micuţilor pentru programul "After School" a fost venitul familiei, nu mai mare de 500 de lei pentru fiecare membru.
"Avem copii ai căror părinţi nu au timp să stea cu ei pentru că au job-uri solicitante, mai sunt patru copii de la Casa de Copii pe care i-am adus în scopul de-a socializa împreună cu alţi copii din familii...Avem de la mame singure care lucrează la fabrică până la colegi care lucrează în învătământ şi care au mai mulţi copii şi, atunci cînd li se împarte venitul, iese mai puţin pe cap de membru al familie deşi sunt doctori, sau profesori", a declarat coordonatorul proiectului, Ruxandra Gebhardt.
Pregătira copiilor se face în incinta Facultăţii de Teologie Protestantă a Universităţii “ Lucian Blaga” care a pus la dispoziţa Fundaţia Bavaria –România camerele necesare. Copiii ajung la centru la ora 13.00, unde li se serveşte masa, îşi fac lecţiile , după care programul se diversifică prin includerea de proiecte educative. Pregătirea este asigurată de studenţii facultăţii care s-au implicat voluntar în acest proiect.
Conceput pentru o perioadă de doi ani, programul de la Sibiu necesită aproximativ 50 de mii de euro, bani colectaţi în urma implicării Ministerului Muncii şi Solidarităţii din Bavaria şi a programului "Sternstunden” care apartine unei televiziuni germane si in urma caruia s-au colectat fonduri.
"Este vorba de un proiect pilot. E clar că 15 copii