Nutriţioniştii şi cercetătorii în domeniul alimentaţiei au scos la iveală faptul că efectele grăsimilor asupra organismului nostru nu sunt pe atât de nocive pe cât au fost prezentate până acum, iar vinovaţii pentru bolile cardiovasculare sunt cu totul alţii.
Cardiologul Aseen Malhotra afirmă că deşi timp de 40 de ani s-a promovat ideea reducerii de grăsimi saturate care se regăsesc în unt, creme sau carne a dus, în mod paradoxal, la creşterea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare.
Citeşte şi Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire
Experţii afirmă că alimentaţia bazată pe consumul mai ridicat de grăsimi, care este considerată cauza principală a îngroşării arterelor, nu are efecte atât de negative pe cât prezentau studiile şi a dus la un obiceiul de medicaţie excesivă.
Se pare că adevăraţii vinovaţi pentru apariţia bolilor cardiovascule sunt carbohidraţii şi nu grăsimile.
Zahăr ascuns în alimentele sărace în grăsimi
"Până acum s-a presupus că prezenţa grăsimilor în sânge este cauzată de grăsimile din alimentaţia de zi cu zi a oamenilor, însă cercetările moderne demonstrează că, de fapt, de vină sunt carbohidraţi rafinaţi şi zahărul prelucrat", a declarat profesorul David Haslam.
Un studiu realizat în Statele Unite indică faptul că o dietă bazată pe alimente sărace în grăsimi este mai nocivă decât una bazată pe consumul redus de carbohidraţi, cum ar fi cartofii, pastele sau pâine. Pentru acest lucru sunt vinovaţi producătorii de alimente care, în încercarea de a compensa lipsa gustului în alimentele sărace în grăsimi, adaugă zahăr şi alţi adiviti care duc la apariţia de noi afecţiuni.
Citeşte şi Zahărul, cel mai periculos DROG. Vezi cine spune asta şi ce măsuri cere
Din păcate, aceste "artificii" folosite producători pentru alimentele cu conţ