Hackerul arădean reţinut în Slovenia, în urmă cu aproape trei săptămâni, în baza unui mandat emis de Statele Unite, prin Interpol, se află în continuare în arest. Acesta cere cu disperare ajutorul autorităţilor din ţară. Victor Faur a devenit cunoscut după ce a spart serverele NASA şi ale altor agenţii guvernamentale americane. Atât el, cât şi părinţii lui cer din nou autorităţilor române să se implice. Familia este de părere că în acest caz este vorba de un abuz, pentru că Victor a fost deja condamnat pentru atacurile informatice din 2005 şi 2006.
„Se pare că americanii au transmis către Interpol informaţii incorecte, daunele anuntaţe fiind de 1,3 milioane de dolari, nu de 250.000 cât a decis instanţa, astfel că s-a creat impresia că este vorba despre alte fapte decât cele pentru care există condamnarea. Dacă va fi extrădat, practic e ca şi cum americanii l-ar omorî din răzbunare, pentru că acolo poate primi peste 50 de ani de închisoare, după cum ne-au spus avocaţii. Ar fi un abuz al SUA să treacă peste sentinţa din România, cu atât mai mult cu cât nu au contestat-o, deşi au avut reprezentanţi pe tot parcursul procesului”, spun părinţii tânărului.
În urma sfaturilor primite de la Ambasada României la Ljubljana, părinţii arădeanului fac demersuri pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Justitiei, cărora le-au trimis toate documentele din dosarul de condamnare.
(C.U.)
Hackerul arădean reţinut în Slovenia, în urmă cu aproape trei săptămâni, în baza unui mandat emis de Statele Unite, prin Interpol, se află în continuare în arest. Acesta cere cu disperare ajutorul autorităţilor din ţară. Victor Faur a devenit cunoscut după ce a spart serverele NASA şi ale altor agenţii guvernamentale americane. Atât el, cât şi părinţii lui cer din nou autorităţilor române să se implice. Familia este de părere că în acest caz este vorba de