Federaţia Română de Tir Sportiv a demarat proiectul „Viitorul olimpic pentru Tirul Sportiv Românesc“', în cadrul Programului Pierre de Coubertin, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Acţiunea, care se desfăşoară sub îndemnul „Ţinteşte 10 şi la şcoală, şi la sport!“, îşi propune realizarea unei selecţii la nivel naţional, fiind vizate 8 oraşe din ţară în care există poligoane de tir: Bucureşti, Braşov, Iaşi, Suceava, Arad, Oradea, Focşani şi Alexandria.
Selecţia se va face din rândul copiilor de clasele 4-8, va fi realizată de colective de specialişti şi are la bază criterii ştiinţifice, cuprinse, în scop didactic, într-un volum, editat special în cadrul acestui proiect. Organizatorii şi-au propus antrenarea a cel puţin 2.000 de copii, dintre care speră să legitimeze pentru cluburile de tir din ţară circa 10 la sută dintre participanţi. Acţiunea este programată în două etape pentru Bucureşti, Arad, Alexandria şi Braşov şi 11-16 noiembrie pentru Focşani, Oradea, Iaşi şi Suceava — şi va consta în organizarea unor concursuri de tir la nivelul unor şcoli selectate pentru program, concursuri în care se vor folosi arme electronice, similare celor de concurs, diferenţa constând doar în faptul că în locul proiectilelor sunt folosite fascicole luminoase.
În ultimele zile ale celor două perioade, pe 16 noiembrie, în poligoanele din oraşele-gazdă se vor organiza finale pe categorii de vârstă, în care se vor întrece cei mai buni trăgători. Pe lângă copii, sunt invitaţi la întrecere şi părinţii acestora, şi aceasta datorită faptului că Federaţia ştie foarte bine că nu se poate obţine performanţă în sport fără o colaborare strânsă cu şcoala, dar şi cu familia. De-aici şi logo-ul proiectului: „ţinteşte 10 şi la şcoală, şi la sport!“.
Federaţia Română de Tir Sportiv a demarat proiectul „Viitorul olimpic pentru Tirul Spor