După o perioadă de patru ani în care a fost închisă pentru renovări şi după nesfârşite amânări, Piaţa Amzei s-a redeschis, în sfârşit, sâmbăta trecută. Târguri de sezon, livrări la domiciliu şi preţuri mici sunt ceea ce le promit bucureştenilor administratorii uneia din cele mai moderne pieţe din ţară.
După patru ani în care a fost complet renovată şi reconstruită după standarde europene, Piaţa Amzei şi-a redeschis oficial porţile sâmbătă, 19 octombrie, într-o clădire modernă, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, distribuţi pe trei niveluri. Lucrările de renovare au avut loc între 2008 şi 2010, pe baza unui proiect intitulat „Piaţa Amzei în şase pieţe“, realizat de arhitectul Andrei Fenyo, câştigătorul concursului organizat de Primăria Sectorului 1. Cu toate acestea, Piaţa a rămas închisă până acum, termenul de deschidere fiind amânat în repetate rânduri de autorităţi, care au dat vina pe birocraţie.
Cele trei niveluri ale Pieţei Amzei oferă bucureştenilor, printre produsele obişnuite, şi delicatese, obiecte de artă sau produse tradiţionale. La demisol este o piaţă agroalimentară acoperită, funcţională tot timpul anului, cu tarabe pline de fruncte şi legume; la parter sunt magazine, florării, fructe exotice şi delicatese, precum prăjituri, mirodenii, miere sau pâine de la Covasna; etajul găzduieşte produsele alimentare perisabile: peşte proaspăt, produse din zona Sibiului, specialităţi din pui şi curcan, vită şi oaie. De asemenea, piaţa dispune şi de o parcare subterană.
Preţuri mici ca în pieţele de sector
Firma căreia i-a fost concesionată administrarea pieţei face eforturi serioase pentru a-i restabili faima de odinioară. „Prima etapă este să refacem renumele Pieţei, dar este greu acum, ca la orice început, mai ales pentru că oamenii s-au obişnuit să-şi facă cumpărăturile la supermarketurile din jur“, a declarat Oana Puiu, administrato