Afecţiuni ale pielii precum dermatite, psoriazis, acnee, dar şi patologii gastrointestinale, probleme vasculare şi boli specifice femeilor, precum chisturi ovariene, menopauza, sindrom premenstrual sunt doar câteva dintre situaţiile medicale în care uleiul şi alte produse derivate din cânepă au dat rezultate excelente. Despre uleiul din seminţe de cânepă presat la rece se spune că este singurul care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1, ceea ce-l ridică la rangul de “aliment protector”, un adevărat vaccin nutriţional.
Pentru început, trebuie să se facă o delimitare clară între “cânepă de Amsterdam”, aşa cum este numit, în glumă, produsul folosit pentru fabricarea drogurilor şi planta care posedă reale beneficii pentru sănătate. Cânepa este planta minune a agriculturii care a fost “abandonată”, pe nedrept, din cauza conexiunii pe care o are cu periculosul cannabis, al cărui consum este ilegal la noi în ţară. În urmă cu mai bine de 3.000 de ani î.H, seminţele de cânepă erau folosite pentru tratarea afecţiunilor pielii, erau considerate tonice, regenerative, laxative, diuretice.
Cercetările au demonstrat că uleiul din seminţe de cânepă presat la rece conţine acizii graşi Omega 3, 6 şi 9, în procente ideale şi, în urma unor studii aprofundate, desfăşurate pe perioade lungi de timp, s-a demonstrat efectul acestui produs în cazul sclerozei multiple şi alte afecţiuni neurologice grave. Uleiul reduce spasticitatea şi durerea neuropatică aferente acestor boli.
În ceea ce priveşte sindromul Gilles de la Tourette, uleiul din cânepă îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi reduce frecventa ticurilor verbale şi motorii. Rezultate excelente s-au întâlnit şi în cazuri de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală, uleiul din cânepă reducând tensiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv post-traumatic, iar în glaucom, reduce tensiunea i