Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost amintită des în ultimele luni, mai ales în Valea Jiului, şi mai ales de către pensionarii minieri. Aceştia vor soluţii concrete pentru problema grupelor de muncă şi creşterea punctului de pensie. Deocamdată nicio reglementare nu poate fi pusă în practică.
La conferinţa de presă a liderilor PNL s-a adus aminte imediat de performanţele ministeriale ale Marianei Câmpeanu, care nu a satisfăcut cerinţele pensionarilor minieri şi, implicit, nici ale deputatului Cristian Resmeriţă, care a făcut toate demersurile în acest sens şi a sperat la o colaborare cu ministrul. Bineînţeles, dacă erau bani la buget nu ar fi fost o problemă. Ministrul Câmpeanu, dar şi predecesorii ei pedelişti, ar fi reglementat nedreptăţile pensionarilor, mărirea punctului de pensie fiind practic cea mai usturătoare nevoie financiară. Cu toate că a promis că în mandatul ei va modifica Legea nr. 263/2010 referitor la grupele de muncă, punctul de pensie nu este una din promisiunile dumneaei electorale. Însă şi rectificarea privitoare la grupele de muncă se poate face doar cu acordul parlamentului.
„Degeaba vrea subalternul dacă nu vrea şeful. Oriunde, şeful dictează, el îşi şi asumă respon-sabilitatea. Şi la mine la Ape, degeaba vrea un inginer, dacă eu spun nu, nu se face. Aşa şi în guvern. Dacă problema pensionarilor ţine doar de voinţă, să meargă domnul Resmeriţă direct la Ponta. Şi vă asigur, dacă Ponta zice că se face, se va face”, spune Costel Avram, liderul de la Petrila.
Dreptate are dumnealui, dreptate are şi Alina Cîrstoiu. PNL-ul s-a ales cu ministerele care tratează în speţă partea socială a guvernării, cum ar fi Ministerul Muncii sau MAI, în timp ce PSD-ul a luat industriile. Pe scurt, PNL-ul şi-a negociat prost posturile în ministere, iar acum nu mai face faţă presiunilor din partea populaţiei, iar colegii de alianţă n