Ajutoarele destinate persoanelor defavorizate sunt date înainte cu o lună de expirare, iar oamenii primesc produsele în bătaie de joc. Anul acesta sunt din nou probleme în ceea ce priveşte livrarea produselor, iar "tunul" de 27 de milioane de euro nu a fost încă recuperat. Sursa: Răzvan Petrescu
Românii nevoiaşi se înghesuie să ia alimentele de la UE, de frică să nu rămână, ca şi anul trecut, fără o parte din produse. Asta, după ce o firmă din Bulgaria nu a mai livrat uleiul şi făina, creându-se un prejudiciu de 27 de milioane de euro, care nu a fost recuperat nici până în prezent, potrivit şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Dorel Gheorghe Benu.
Anul trecut, mulţi oameni au rămas şi fără alimentele care erau în depozite, fără a primi o explicaţie, iar anul acesta situaţia pare să se repete. Mierea a fost deja retrasă, iar lista cu alimentele ridicate de români nu este la fel în toate judeţele.
Şeful APIA ştie că e zahăr, oamenii - nu
De exempu, în timp ce directorul APIA spune că a venit zahărul deja, în sectorul 4 al Capitalei, oamenii ridicau ieri: făină, ulei, zacuscă, roşii în bulion, mălai. Nu zahăr şi nici conserve de carne. Pe de altă parte, în unele judeţe din ţară s-a dat zahărul, dar au lipsit alte produse.
"Vin oamenii buluc pentru că au rămas anul trecut fără produse. Da’ nu din cauza noastră. Ce a venit la noi, am distribuit. Păi, dacă anul trecut am avut doar un bax de ulei?", a declarat şeful centrului de distribuire din cartierul Apărătorii Patriei, care speră ca toate alimentele de la UE să vină, pentru a nu mai fi nevoit să explice oamenilor de ce nu primesc, mai ales că nu edilii se ocupă de achiziţionarea produselor, ci APIA.
Cantitatea de alimente, stabilită după cum bate vântul
Deşi programul de achiziţii este unitar pentru toată ţara, nu toţi românii nevoiaşi iau aceeaşi cantit