Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat ieri, la Departamentul de Stat de la Washington, continuarea Acordului între Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) şi Guvernul României privind schimburile educaţionale şi academice, transmit sursele de presă.
Acordul este administrat de Comisia Fulbright Româno - Americană, pe o durată de 10 ani, de la data intrării sale în vigoare, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru încă 10 ani, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, citat de sursele de presă.
Comisia Fulbright Româno - Americană oferă cetăţenilor români burse de studiu şi de cercetare în universităţi de renume din SUA, iar cetăţenilor americani burse de studiu şi de cercetare în universităţi româneşti de prestigiu.
"Până acum, inclusiv anul universitar 2013 - 2014, potrivit datelor, totalul beneficiarilor burselor Fulbright se ridică la 3.062, dintre care 2.020 români şi alţi 1.042 americani. Anual, iau parte la program aproximativ 10 profesori români şi tot atâţia americani, care predau şi/sau participă la proiecte de cercetare. Tot aproximativ 10 studenţi americani şi români iau parte la programele Fulbright Student, vizând studii masterale, cercetare în diverse domenii sau predarea limbii engleze. Programul Fullbright este un program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale, desfăşurat de SUA în toată lumea, încă din 1946, la iniţiativa senatorului William Fulbright. Programul este coordonat, în SUA, de către Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat", se arată în comunicatul citat.
F.A. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat ieri, la Departamentul de Stat de la Washington, continuarea Acordului între Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) şi Guvernul României privind schimburile educaţionale şi academice, transmit sur