Deşi avertismentele sunt că după 20 noiembrie iarna se va instala, pe drumurile naţionale există încă probleme, contractul pentru deszăpezire nu s-a semnat, iar pentru 2012 – 2013 s-a cerut derogare de la obligativitatea deszăpezirii cu clorură de calciu.
Autorităţile s-au pregătit deja de iarnă, sau aceasta ar fi trebuit să fie concluzia prezentărilor responsabililor cu întreţinerea drumurilor judeţene şi naţionale susţinute ieri în cadrul Colegiului Prefectural. În judeţ, cel puţin pe drumurile administrare de Secţia Drumuri Naţionale Slatina (două drumuri europene şi patru naţionale), ar mai fi de lucru. Contractul pentru deszăpezire încă nu s-a semnat, dar sunt perspective ca evenimentul să se producă în zilele următoare, iar unul dintre drumurile din „curtea” SDN Slatina, E 70, care traversează judeţul (pe un sector important chiar municipiul Caracal) şi face legătura între Teleorman şi Dolj, a rămas în lucru, după ce contractul cu compania Romstrade a fost reziliat. SDN şi Poliţia Rutieră au făcut verificările specifice la intrarea în sezonul rece, deficienţele fiind consemnate şi rămânân ca temă.
Cât despre drumul în discuţie, cele două instituţii au consemnat: „Pe DN 6 (E70), la data actuală nu s-a încheiat un contract pentru continuarea lucrărilor de reabilitare. SDN Slatina se ocupă de întreţinere până la finalizarea procedurilor de achiziţie; pe tot sectorul sunt casete de lărgire a drumului deschise - s-au remediat parţial de către SDN Slatina; pe sectoarele cu casete executate sunt şi sanţuri adânci la baza taluzului, cu diferenţe de nivel de 2 – 3 m, foarte periculoase din cauza lipsei parapetului, semnalizate cu indicatoare de circulaţie; sunt mixturi asfaltice turnate pe o singură parte, ceea ce crează denivelări în ax, între benzi, de 4 până la 15 cm, şi denivelări transversale la capete (praguri), periculoase pentru circulaţie – s-a