Medicii din spital au rezolvat în septembrie un număr mare de cazuri, care au dus la obţinerea unor decontări mai mari din partea casei de asigurări.
În urma unui control al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar la Spitalul Roman, a fost întocmit un raport de activitate pentru serviciile spitaliceşti furnizate în regim de spitalizare continuă, finanţate pe baza grupelor de intervenţie ale spitalului, care arată că media Indicelui de Complexitate (ICM) a cazurilor din spital în perioada 1-30 septembrie 2013 este de 1,1422, care este o valoare mare, având în vedere indicele mediu, faţă de care se face raportarea, de 1,12.
“ICM-ul contractat, la care ni se decontează cazurile, care se aplică la tariful pe caz ponderat, este de 1,1161. Tariful pe caz ponderat este de 1380 de lei, iar acesta se ajustează cu indicele de complexitate. Cu cât indicele de complexitate este mai mare, cu atât şi decontarea cazului este un pic mai mare. Per total, ca şi număr de cazuri, dacă socotim că în contract avem 1959 de cazuri, pentru noi e o creştere, chiar dacă, în cifre absolute, creşterea nu este semnificativă”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar contabil al Spitalului Roman.
Tariful pe caz ponderat este valoarea de rambursare a unui caz ponderat la nivel de spital, adică a unui caz externat, ajustat cu complexitatea relativă a acestuia, în raport cu celelalte cazuri. Complexitatea cazului este exprimată de valoarea relativă a grupei de diagnostic în care acel caz se clasifică.
Medicii din spital au rezolvat în septembrie un număr mare de cazuri, care au dus la obţinerea unor decontări mai mari din partea casei de asigurări.
În urma unui control al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar la Spitalul Roman, a fost întocmit un raport d