Medicina tradiţională chineză lecuieşte sinuzita cu ajutorul masajului, cataplasmelor şi picăturilor. Chiar şi cazurile cronice pot fi ameliorate sau chiar vindecate.
Chinezii îşi încep, de obicei, ziua cu un masaj al feţei, în timpul căruia se axează pe zonele reflexogene legate de meridianele ochilor, urechilor, cavităţii nazale şi sinusurilor. De aceea, sinuzita este mai rar întâlnită în rândul chinezilor.
Cauze:
- schimbarea vremii
- viroză
- expunerea feţei la frig.
Produsele apicole, eficiente
“Produsele apicole au proprietăţi tămăduitoare pentru o mulţime de afecţiuni, sinuzita fiind una dintre acestea. Aplicarea unor cataplasme cu miere pe zona sinusurilor este foarte eficientă în sinuzita acută. Dacă suferiţi de o formă cronică, este indicat să vă puneţi, dimineaţa şi seara, câte patru picături de tinctură de propolis (10%) în fiecare nară”, ne sfătuieşte Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).
Inhalaţiile pot rezolva problema
Se amestecă 10 picături de ulei de brad, 15 picături de ulei de cătină, 15 de ulei de gălbenele, 10 de ulei de mentă şi 15 picături de ulei de sunătoare şi se adaugă în doi litri de apă fierbinte, apoi se fac inhalaţii. Tratamentul trebuie urmat vreme de 12 zile.
Cataplasma cu hrean, vindecătoare
Puneţi într-un vas două linguri de făină de hrean şi două de făină de seminţe de in. Apoi adăugaţi treptat apă şi amestecaţi până se formează o pastă. La final puneţi pasta într-un tifon şi aplicaţi cataplasma pe frunte. O alternativă ar fi să înveliţi în tifon trei linguriţe de hrean ras şi să aplicaţi cataplasma la rădăcina nasului sau pe frunte. În ambele variante, cataplasmele trebuie ţinute doar cât le suportaţi. După câteva aplicări, sinuzita va ceda, iar după