După volumul bun înregistrat marţi, ziua de miercuri a confirmat interesul speculatorilor pentru speculaţiile futures. Ca urmare, datele înregistrate după jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii indicau o lichiditate ridicată pentru doar şapte ore şi jumătate de tranzacţionare, observându-se 1247 de contracte, cu o valoare de 17,4 milioane lei. Cotaţiile futures ale produselor tranzacţionate evoluau predominant pe minus, dar existau şi câteva excepţii de la direcţia "roşie". Consecvenţi, participanţii au speculat îndeosebi pe axa indici-valute-mărfuri.
Pentru derivatul pe Dow Jones se înregistrau 738 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Vânzătorii profitau de scăderea Dow Jones, înregistrată pe fondul unei direcţii similare pe piaţa americană, după cinci zile consecutive de creşteri. Sentimentul negativ se datora estimărilor nefavorabile în ceea ce priveşte rezultatele unor importante companii, situaţie care a dezamăgit investitorii. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui DJIA pierdea 21 de puncte şi era estimată la 15.375 puncte.
Şi segmentul derivatelor valutare continuă să fie un important "sprijin" pentru lichiditatea din prima parte a şedinţelor de la bursa sibiană. Speculatorii care au pariat pe evoluţia cursului euro/dolar au încheiat 255 de contracte pe scadenţa decembrie, date înregistrate până la ora 17.15. Moneda unică se deprecia faţă de euro cu 0,14% şi valora 1,37700 USD. Se observau speculaţii şi pentru prima scadenţă trimestrială de anul viitor (n.r. - martie). Pentru aceasta interesul era mai mic: 53 de contracte. În schimb, cotaţia monedei europene înregistra un avans uşor de 0,07% şi valora 1,37600 USD. Speculaţiile pe cursul euro/yen s-au soldat cu 74 de contracte pe scadenţa decembrie. Euro scădea cu 0,84%, la 134,02 yeni.
Dintre derivatele pe mărfuri, petrolul beneficia de atenţia jucătorilor. Numărul contr