O sentinţă dată de Tribunalul Arad a făcut ca tot mai multe instituţii să ia atitudine în cazul locuitorilor din satul Nadăş. Este vorba despre sentinţa prin care care un sat întreg a fost dat unei familii.
Astfel, în urma unei sesizări depuse la Administraţia Prezidenţială, dosarul prin care familia Colţeu a moştenit o avere uriaşă, dar şi sentinţele judecătoreşti date de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Ineu şi Tribunalului Arad, vor fi luate la verificat.
Toate vor ajunge pe mâna procuroriilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi a membriilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Familia Colţeu a moştenit şi întabulat peste 8.700 de hectare de teren agricol, pădure şi păşune. Potrivit declaraţiilor şi unor documente aduse de această familie în instanţă, ei ar fi moştenit terenurile de la o femeie care, la rândul ei, a primit moştenirea de la un alt moştenitor al unui grof maghiar.
Judecătoria Ineu a analizat rapid cererile familiei Colţeu şi i-a împroprietărit pe aceştia cu întreaga suprafaţă extravilană a satului Nadăş. Niciun recurs şi nicio acţiune nu a mai întors, apoi, sentinţa iniţială. Însă sătenii sunt puşi acum în situaţia de a rămâne fără terenurile lor. Totuţi mai au o speranţă, după ce consilierul de stat Gabriel Cristian Pişcociu i-a anunţat că urmează ca, în termen legal, instituţiile sesizate de către Administraţia Prezidenţială să comunice soluţiile adoptate în cazul Nadăş. Oamenii ar putea afla, în 30 de zile, dacă mai speră să îşi recupereze satul sau nu.
După ce Tribunalul Arad a respins recursul la revizuire, Prefectura a anunţat că intră în acest război şi a depus o nouă cerere de revizuire a sentinţei din 2006 la Judecătoria Ineu. Pe un alt front, senatorul Valer Marian a cerut Ministerului Justiţiei să revizuiască, prin CSM, toate sentinţele date în această cauză. Judecăt