Cu mâna de manager ia bani din conturile spitalului public şi îi dă spitalului privat pentru servicii comandate păgubos. Apoi, cu cealaltă mână, încasează alţi bani, de la spitalul privat, prestându-i servicii în nume şi în beneficiu personal. Aceasta e schema prin care managerul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, doctorul Ovidiu Laurean Pop, se află în incompatibilitate şi în conflict de interese încă de la instalarea sa în funcţie, din 2010.
Poate că şi acum dubla sa ipostază, de plătitor şi de încasator, ar fi rămas neştiută dacă strâmtorarea financiară prin care trece Municipalul nu ar fi iscat discuţii aprinse în Consiliul de Administraţie al spitalului. Nu de alta, dar în timp ce a propus reducerea sporurilor angajaţilor acestuia, managerul nici nu se gândeşte să oprească robinetul prin care fondurile publice se scurg către spitalul privat de la care ia bani ca persoană fizică.
Băiat de perspectivă
Cotat ca fiind unul dintre, dacă nu chiar cel mai bun anatomopatolog din Oradea, dr. Ovidiu Pop şi-a început cariera cu peste 15 ani în urmă la Spitalul Judeţean. Fostul viceprimar Gheorghe Carp l-a remarcat şi l-a propus pe funcţia de manager al Spitalului Municipal în 2010, când aproape toate unităţile spitaliceşti din oraş au fost transferate din subordinea Ministerului Sănătăţii în grija Consiliului Local.
Cu asemenea recomandare, în luna decembrie a acelui an, primarul Ilie Bolojan i-a semnat numirea, iar apoi, ca unic candidat, dr. Pop a bifat şi formalitatea câştigării concursului pentru ocuparea postului de manager pe un mandat de trei ani. Ceea ce n-au avut în vedere cei doi, Bolojan şi Carp, a fost însă că Pop era unul dintre "clienţii" spitalului privat Pelican, căruia spitalele publice se ambiţionau acum să-i facă concurenţă.
Colaborator "uituc"
Pop lucra şi la Pelican încă de când era simplu medic la J