Modernizarea portului turistic Corabia, pentru care se va obţine finanţare europeană, va fi realizată în 20 de luni, termenul limită avansat fiind 31 iulie 2015. Parteneriatul semnat pentru implementarea acestui proiect între Consiliul Judeţean şi oraşul Corabia va activa, pe de altă parte, până în 2020. Acestea şi alte câteva modificări ale sumelor din proiect au intervenit în faza de pre-contractare, consilierii judeţeni votând ieri pentru ele.
Proiectul, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013 (POR), axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, a fost propus pentru finanţare de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud - Vest Oltenia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, alături de alte cinci porturi: Orşova, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Bechet şi Cetate. Finanţarea a fost obţinută, acum traversându-se faza de pre-contractare, în care, în urma consultanţei, s-a impus şi modificarea valorii totale, de la 15.370.834,52 lei, la 15.397.286,21 lei, scăderea perioadei de implementare, de la 24 la 20 de luni, şi prelungirea parteneriatul între Consiliul Judeţean şi oraşul Corabia până în 2020 (iniţial colaborarea era convenită până în cursul acestei luni).
Oraşul Corabia va contribui la susţinerea cheltuielilor neeligibile din proiect, care se ridică la 719.342,29 lei, la care se adaugă TVA neeligibilă în sumă de 140.083,83 lei, în timp ce Consiliul Judeţean va asigura cofinanţarea pentru cheltuielile eligibile, de peste 7,2 milioane lei.
Prin proiect se propun a se realiza lucrări hidrologice portuare pentru reabilitarea infrastructurii portuare de acces a navelor turistice pe Dunăre, accesorii de acostare, reţele de utilităţi, sistem de semnalizare bazin şi gură de acces, împrejmuire şi platforme amenajate. Necesitatea investiţiilor în oraşul Corabia nu mai este deja pusă la îndoială d