Și în Cîmpeni e revoltă. Dumnezeu a fost și cîmpean. Cristian Motora este preotul care consideră că nu poate fi deplin el în sufletul lui dacă nu spune cîteva de dulce străinilor.
Reporter: De ce este important protestul de la Cîmpeni?
Cristian Motora: Arată că nu putem fi cumpărați cum vor unii și alții. Noi sîntem stăpîni aici, în Alba, nu vine nimeni să ne dea lecții!
Rep.: Cît costă să vă cumpere cineva cu totul, dar fără preot?
C.M.:Noi nu ne vindem, asta să vă fie clar acolo la București! Nu ne vindem, orice ar fi. Nu ne vindem că vrea Guvernul, că vor niște oameni care ne-au nenorocit țara asta. Pînă aici, pînă acum ne-au mințit, acum nu mai merge. Nu vrem să mai fim la mila nimănui!
Rep.: Un preț estimativ, cam cît se poate?
C.M.:Eu cred că vorbesc serios și dumneata îți bați joc de mine? Cine sîntem noi să ne batem joc român de român? De ce nu putem vorbi, de ce trebuie să ne batem joc? De ce ni s-a dat spiritul acesta de bășcălie, de luptă unul contra celuilalt?
Rep.:De ce preoții ies în fruntea oamenilor? Omologul dumneavoastră de la Pungești este o dovadă.
C.M.: Preoții sînt mințile luminate ale acestei nații, preoții sînt cei care călăuzesc poporul rătăcit. Preoții, fiindcă guvernanții nu mai pot să fie călăuzitorii neamului, sînt compromiși prin fiecare zi pe care o trăiesc în fruntea acestui neam. Cuvîntul preotului este mîngîiere, este viață și putere. Omul nostru moare azi de foame, omul nostru este călcat de lifta păgînă, preotul nu închină neamul, cum fac guvernanții!
Rep.:Un pic legionar sînteți?
C.M.:Nici un pic! Sîntem pastorul acestei comunități și, dacă ea îmi cere lumină, îi voi da lumină.
Și în Cîmpeni e revoltă. Dumnezeu a fost și cîmpean. Cristian Motora este preotul care consideră că nu poate fi deplin el în sufletul lui dacă nu spune cîteva de dulce străinilor.