În timp ce Microsoft şi Google sunt într-o competiţie acerbă, pentru realizarea unor ochelari inteligenţi, guvernul Ponta se laudă că posedă deja acest gadget spectaculos. Ochelarii, realizaţi de o echipă de specialişti săraci, dar cinstiţi, din România, au fost chiar testaţi, timp de câteva săptămâni, de ministrul Daniel Barbu, un domn al cărui interes pentru tehnologia de vârf este invers proporţional cu interesul lui pentru cultură.
Rezultatele sunt uluitoare şi cu siguranţă i-ar lăsa fără replică şi pe faimoşii cercetători britanici. Astfel, ochelarii, denumiţi, în cinstea demnitarului, iBarbu, pot transforma realitatea înconjurătoare în realitate virtuală într-un mod uluitor şi de aceea vor fi distribuiţi gratuit de guvern populaţiei, în primul rând celor 70% dintre votanţi care au fost atât de chiori încât au pus ştampila greşit la alegeri.
„Dacă, de pildă, ne-a dezvăluit un specialist, priveşti o clădire dărăpănată, cu bulină roşie de cutremur, cu ochelarii ăştia, o să vezi în loc un edificiu modern, numai beton şi sticlă, având şi tăbliţă de hotel de cinci stele pe el. La fel, un stand prăfuit, cu rafturi de bibliotecă sătească şi pânze de păianjen, o să ţi se pară, văzut prin ochelarii iBarbu, o adevărată oază de cultură”. Pe lângă acest efect de transformare, ochelarii sunt dotaţi şi cu senzori care prevăd intenţiile oamenilor din jur.
„Când îţi pui ochelarii iBarbu la ochi, îţi dai seama imediat că hipsterul aparent inofensiv din stânga ta este, de fapt, un neonazist periculos, care ţine în mână, în loc de pet gol, un cocktail Molotov, iar biciclista din dreapta, care poartă o pancartă contra exploatării gazelor de şist, se află, de fapt, într-o maşină-capcană şi scandează lozinci anti-semite”.
Solicitat de noi să precizeze de ce totuşi lentilele ochelarilor iBarbu sunt mai groase ca fundul de sifon, specialistul citat ne-a răspuns