Deşi pare complicată la prima vedere, această reţetă este una deosebit de simplă, mai ales pentru că nu implică murdărirea a numeroase vase sau folosirea multor ingrediente. Pe deasupra, este extrem de delicioasă şi nutritivă.
INGREDIENTE
- 500 g pulpă de curcan
- o portocală
- o lingură de miere
- piper
- sare
- cimbru
- ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
MOD DE PREPARARE
Carnea se unge cu puţin ulei de măsline, se dă cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă de dimensiuni medii. Se condimentează cu cimbru după gust şi se unge cu miere pe deasupra, cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Portocala se taie felii, iar acestea se aşază în tavă, pe alocuri, alături de friptură. Usturoiul se curăţă şi se pune, de asemenea, în tavă.
Se adaugă apă cât să acopere jumătate din carne şi se bagă la cuptor la 180 de grade, pentru o oră.
Se serveşte cu cartofi copţi şi salată verde sau alte combinaţii.
POFTĂ BUNĂ!
Deşi pare complicată la prima vedere, această reţetă este una deosebit de simplă, mai ales pentru că nu implică murdărirea a numeroase vase sau folosirea multor ingrediente. Pe deasupra, este extrem de delicioasă şi nutritivă.
INGREDIENTE
- 500 g pulpă de curcan
- o portocală
- o lingură de miere
- piper
- sare
- cimbru
- ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
MOD DE PREPARARE
Carnea se unge cu puţin ulei de măsline, se dă cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă de dimensiuni medii. Se condimentează cu cimbru după gust şi se unge cu miere pe deasupra, cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Portocala se taie felii, iar acestea se aşază în tavă, pe alocuri, al