Steaua a cîştigat primul punct în grupele Champions League. Cu alergătură multă şi golul unui brazilian care nu este de meserie golgeter
Ştim ce înseamnă o echipă italiană, o echipă englezească, una germană. Chiar şi una franţuzească. Ştim cu se se mănîncă, dar mai ales ce mănîncă. Ce fotbal preferă. Ştim puţine despre elveţieni, fiindcă ne-am mulţumit cu clişee. Ceasuri precise, ciocolată delicioasă, bănci sigure, gardă papală seculară. Dar o echipă elveţiană şi cu elveţieni în componenţă cum arată? Mai ales una antrenată de Murat Yakin, elveţian cu sînge de turc? Arată ca o echipă modernă. O formaţie care paseză bine şi repede. Dintr-o atingere, maximum două. Disciplinată tactic. Cu fundaşi atenţi şi solizi, dar suficient de rigizi. O pîine de mîncat pentru o echipă care ştie, poate şi vrea să atace.
Click aici pentru VIDEO şi FOTO!
Altceva decît cu Schalke şi Chelsea
Dar Steaua? Steaua ştim cum arată. Sau ştiam. Reghecampf încearcă să surprindă din start. Adversarul, poate şi pe noi, cei din tribună. Stanciu începe curajos cu o accelerarre pe banda dreaptă urmată de o centrare în inima apărării lui Basel. Mingea ajunge la Latovlevici care şutează pe lîngă. Este primul minut şi roş-albaştrii încearcă să joace altceva decît au făcut-o pînă acum în Ligă. Să fie mai curajoşi, mai aplicaţi pe meseria numită fotbal.
Alături de Stanciu, marele (singurul cîştig real al echipei), apare Tănase. Şi Bourceanu cu Pintilii. Ei vor duce greul meciului împotriva unei trupe care a dat lovitura pe Stamford Bridge. Adi Popa nu a ieşit din pasa proastă, Georgievski are noroc că nu joacă Schurrle, Piovaccari ştie abecedarul jocului, însă este netalentat. În plus, Szukala şi Gardoş nu funcţionează la Szukala cu Chiricheş.
Culoar pentru Streller
Aşa apare prima ocazie a celor din Basel (11), cînd Streller pleacă pe u