Foile de observaţie ale pacienţilor din spital care sunt declarate invalide dau bătăi de cap medicilor.
În cadrul unei întâlniri care a avut loc între reprezentanţii Spitalului Roman şi preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS)Neamţ, medicul Magda Spânoiu, au fost analizate fişele de observaţie care au fost declarate invalide în perioada iulie-septembrie 2013.
În acest timp, cele mai multe foi de observaţie declarate invalide şi pentru care a fost solicitată validarea au fost notate cu codul B-08, care înseamnă că pacienţii respectivi au fost internaţi în mai puţin de 24 de ore într-o altă unitate. Aceste cazuri au fost reprezentate de pacienţi de neonatologie care, după ce au fost internaţi la Spitalul Municipal Roman, şi au primit primele îngrijiri, au fost transferaţi la Maternitatea “Cuza Vodă din Iaşi.
În luna august, încă trei foi de observaţie au fost declarate invalide, întrucât era vorba de copii care nu aveau coduri numerice personale, fie pentru că nu au apucat să fie înregistraţi, fie era vorba despre persoane născute în străinătate. Acesta a fost şi cazul unui copil român născut în Franţa, şi care nu avea certificat de naştere în România. Acesta a fost tratat corespunzător, dar fişa sa de observaţie a fost declarată invalidă, întrucât nu avea trecut un CNP.
După ce au fost efectuate toate demersurile necesare clarificării situaţiei la CAS, fişa a fost declarată validă, iar serviciile au fost decontate.
Foile de observaţie ale pacienţilor din spital care sunt declarate invalide dau bătăi de cap medicilor.
În cadrul unei întâlniri care a avut loc între reprezentanţii Spitalului Roman şi preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS)Neamţ, medicul Magda Spânoiu, au fost analizate fişele de observaţie care au fost declarate invalide în perioada iulie-septembri