Gândul continuă să vă prezinte poveştile de succes ale unor tineri elevi şi studenţi români care au reuşit. Sunt tineri care au crezut în ideea lor şi care, cu puţin ajutor, au ajuns să o pună în practică. Campania Fabrica de Idei îşi propune să le arate tinerilor din România că se poate. Citiţi, aşadar, poveştile lor şi inspiraţi-vă.
Paula Dozsa, Anca Popescu şi Nichita Zloteanu sunt tineri bucureşteni care, deşi nu au trecut încă prin febra "examenului maturităţii", şi-au făcut planuri mari pentru viitor şi se gândesc deja cum să îşi clădească o carieră de succes în IT.
Ei sunt doar trei dintre cei 40 de elevi ai Colegiului Naţional "Tudor Vianu" din Capitală care au avut ocazia de a-şi dezvolta cunoştinţele sub îndrumarea mentorilor, a angajaţilor şi a studenţilor parteneri Microsoft pe parcursul celor patru săptămâni în care au participat la proiectul-pilot Şcoala de vară, desfăşurat în România de gigantul american în domeniul tehnologiei.
FOTO: Microsoft România/Facebook
Liceenii au învăţat cu această ocazie cum să îşi dezvolte propriile aplicaţii, cu uz educaţional sau utilitar, pe platforma Windows 8 şi Windows Phone 8.
Acum, ei plănuiesc să plece la studii în străinătate pentru a obţine o pregătire academică de foarte bună calitate. Într-o bună zi însă, dacă li se va oferi şansa, tinerii bucureşteni promit că se întoarce în ţară pentru a lucra într-o companie mare şi pentru ca apoi să îşi deschidă propria afacere, tot în domeniul IT&C, un sector care a contribuit, doar anul trecut, la creşterea economică a României cu 0,9% din PIB, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
De ce Şcoala de vară Microsoft: "Voiam să văd cât de departe pot merge"
Primul contact al celor trei tineri cu lumea marilor companii a avut loc după ce proiectul Şcoala de vară Microsoft le-a fost prezentat la liceu. @