În primele 9 luni, suprafaţa tranzacţionată a crescut de aproape trei ori, faţă de anul trecut
Activitatea tranzacţională de pe piaţa spaţiilor de birouri în cele mai importante oraşe din provincie a fost una intensă în primele nouă luni ale anului. Deşi volumele nu se pot compara cu cele din Capitală, ritmul de creştere a fost unul considerabil, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Suprafaţa de birouri tranzacţionată în afara Bucureştiului în primele nouă luni ale anului a totalizat 14.150 de metri pătraţi, în creştere de aproape trei ori faţă de anul trecut, cea mai mare parte în Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca, arată o analiză a Esop Consulting - CORFAC International, citată de Mediafax. În Bucureşti, în primele nouă luni ale anului au fost tranzacţionate birouri totalizând 208.920 metri pătraţi, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ceea ce priveşte provincia, pe primul loc după suprafaţa de birouri tranzacţionată se află oraşul Iaşi, cu 4.420 metri pătraţi, pe locul doi Sibiu (3.900 metri pătraţi) şi pe locul trei Cluj-Napoca (3.500 metri pătraţi).
Acesta reprezintă cel mai mare volum de tranzacţii de birouri din afara Capitalei în ultimii trei ani, depăşind ca volum recordul de 10.572 metri pătraţi înregistraţi în 2011. Faţă de 2012, în primele nouă luni din 2013 s-au tranzacţionat aproape de trei ori mai multe spaţii de birouri în afara Capitalei.
Timişoara deţine recordul ca număr de tranzacţii, şase - două în trimestrul trei şi patru în trimestrul doi, în total acestea au adunat însă doar 2.053 metri pătraţi, ceea ce poziţionează oraşul pe locul patru în topul celor mai căutate oraşe pentru birouri, în afară de Bucureşti. "Iaşiul este primul în topul la nouă luni din 2013 pentru că este un centru universitar important, dar mai ales pentru că în ultima perioadă aici s-au livrat proiecte im