* Pătraşcu, PMB: "Documentele anulate erau suspendate şi nu s-a lucrat în baza lor"
De ani buni, autorităţile bucureştene şi ONG-urile se contrazic pe marginea proiectului de construire a bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, cele două părţi ajungând să se lupte în Instanţă.
Lucrările au fost oprite luni bune, în mai multe rânduri, fiind blocate, printre altele, de procesele din justiţie.
În aceste condiţii, cu chiu cu vai, lucrările au ajuns aproape de finalizare, locuitorii Capitalei, cel puţin cei din zonă, aşteptând cu nerăbdare inaugurarea noului bulevard.
Doar că acest lucru s-ar putea să nu se mai întâmple în viitorul apropiat, întrucât justiţia a anulat irevocabil atât autorizaţia de construcţie emisă în 2009 de primarul Capitalei, cât şi Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 151/2006, care priveşte Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent proiectului în cauză.
Decizia de anulare irevocabilă a celor două acte a fost luată în urmă cu o săptămână de Curtea de Apel Cluj, care a respins recursul Primăriei Generale împotriva sentinţei pronunţate în februarie acest an.
Reprezentanţii ONG-urilor susţin că decizia Instanţei "confirmă ca ilegale toate activităţile deja desfăşurate în cadrul acestui proiect. Multe dintre aceste activităţi ale primăriei - exproprieri, evacuarea a 1000 de persoane, demolarea a 86 de clădiri în zona Berzei-Buzeşti - au provocat suferinţă cetăţenilor şi au atras vehemente proteste ale organizaţiilor neguvernamentale".
Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Capitalei, ne-a spus că documentele anulate în Instanţă erau suspendate, lucrările nefiind derulate în baza lor: "Decizia de anulare a fost luată pe fond tehnic, din motive de cadru, cum ar fi, de exemplu, lipsa unui aviz, nu din motive de oportunitate. Oricum, documentele anulate recent erau suspendate şi nu s-a lucrat în baza l