Scris de Lavinia Ceuta - Lucrăm într-un birou, într-o poziție statică, fără efort fizic, ci doar cu un consum intelectual? Dacă da, atunci, pentru a învăța să te dozezi ca și energie și să ai un randament bun întreaga zi, te invit să ai atenție față de următoarele aspecte punctate, pentru ca informația să fie ușor accesibilă si rapid de însușit:
1. Niciodată nu mănânci un mic dejun complicat, adică prăjit, cu mai multe tipuri de alimente și cu pâine albă.
2. Îți recomand să ai, ca și prim pas de dimineață, un fresh de fructe (mere, pere, citrice) și rădăcinoase (morcovi, țelină, pătrunjel). Astfel, îți asiguri o doză de vitamine ce te vor bine dispune, cu siguranță!
3. Niciodată să nu bei cafeaua în prima parte a zilei, când ești bine odihnit și ai energie după refacerea dată de somn. Adaugă cafeaua după masa de prânz, atunci ajuți digestia și oprești starea de epuizare ce are tendința de a ne cuprinde pe toți, dupa ora 15.
4. Ceaiul verde să fie un obicei de dimineață, activează metabolismul, ne dă energie și o stare mentală în bună funcționare.
5. Alegem să consumăm iaurt cu fulgi de ovăz, la care adăugăm semințe de in măcinate, sau germeni de cereale uscați. În plus, putem să adăugăm un pumn de fructe uscate și o linguriță de miere. Mic dejun delicios!
6. În jurul orei 11 ne este foame și atunci este de dorit să avem la îndemână un bol micuț și frumos, în care să punem 3-5 nuci, 2 nuci de brazilia, 5 migdale, 5 alune de pădure, 5 caju. Acestora, pentru a le face mai ușor de mâncat, le adăugăm câteva stafide, 2-3 curmale, 2 smochine uscate, câteva merișoare confiate. O gustare mai sănătoasă nu vom afla, semințele sunt vii, pline de elemente nutritive și -mai ales- pline de energie.
7. Tot ca și gustare sau ca și mic dejun, vă invit a vă pregăti câteva fructe proaspete cu câteva nuci. Este o combinație ce îmbină foarte bine