Peste 200 de copii au învățat în cadrul programului cum să colecteze deșeurile în mod selectiv.
Elevi de clasa a III-a și a IV-a de la Școala “Calistrat Hogaș” au pășit miercuri, 23 octombrie, în Laboratorul Verde al Reciclării. Acesta se află pentru a doua oară la Roman, fiind găzduit în aceste zile de școlile “Alexandru Ioan Cuza” și “Calistrat Hogaș”. În cele două zile, peste 200 de copii romașcani au învățat cu ajutorul laboratorului ce înseamnă colectarea selectivă.
“Laboratorul Verde al Reciclării este un laborator mobil, un autocar modificat, adaptat preferințelor copiilor, unde ficțiunea și realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D – unde elevii urmăresc aventura a 5 deșeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC – unde aceștia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte și cubul magic al reciclării – unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru școlar, clasa cu cel mai bun punctaj primește ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare, pentru a observa procesul de transformare a deșeurilor de ambalaje în produse noi”, a spus Alina Croitoru, account executive al McCann PR, compania care se ocupă de promovarea proiectului.
Copiii au fost mai mult decât încântați de tot ce au văzut și hotărâți să pună în practică tot ce i-a învățat roboțelul. “Acest proiect îi ajută pe elevi să conștientizeze importanța păstrării resurselor și să aplice apoi în viața de zi cu zi tot ceea ce au învățat astăzi, devenind apoi adulți responsabili față de mediul înconjurător”, a spus profesoara Luminița Boloca, director al Școlii “Calistrat Hogaș”. Proiectul național “Laboratorul Verde al Reciclării” a fost lansat în septembrie 2012 și este derulat de EcoRom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Mediului și S