În documentul de anchetă se arată că exista o relaţie de prietenie din copilărie între Berbeceanu, viceprimarul Ovidiu Moş şi Dorin Cupeţiu, administrator la mai multe firme ce erau vizate pentru anchetă. Astfel, Cupeţiu ar fi fost anunţat de acesta despre faptul că urmau să aibă loc percheziţii la domiciliul său, anul trecut. În cadrul acţiunilor anterioare de filaj în zona sediului firmei lui Cupeţiu, ar fi fost reperată şi maşina comisarului Berbeceanu.
În urma uneia dintre percheziţii din mai 2012, au fost arestate preventiv trei persoane, însă mai puţin Dorin Cupeţiu, care şi-ar fi pregătit apărarea, pentru că, spun anchetatorii, ar fi fost informat anterior despre aceste acţiuni şi obiectul lor. La o altă percheziţie ce-l viza pe Cupeţiu care a fost efectuată în octombrie anul trecut, ar fi existat indicii că acesta se aştepta la venirea poliţiştilor, existând suspiciunea că Berbeceanu l-ar fi anunţat.
”ÎN DOSARUL NR. 13D/P/2011 AL DIICOT, ST ALBA IULIA, privind pe numiţii Biriescu Titus, Biriescu Anişoara, ş.a., cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală cu produse petroliere, susnumiţii au fost informaţi în mod constant de către şeful BCCO – comisar şef BERBECEANU TRAIAN, cu privire la înregistrarea dosarului şi existenţa acestuia, obiectul cauzei şi activităţile desfăşurate în cadrul acestuia.
Soţii Biriescu au fost de asemenea atenţionaţi cu privire la folosirea telefoanelor mobile, care erau interceptate, astfel că nu s-a reuşit probarea în cauză a tuturor activităţilor infracţionale comise, în special a operaţiunilor de anvergură, cu prejudicii foarte mari, privind sustragerea susnumiţilor de la plata accizelor datorate statului, ca urmare a activităţilor ilegale cu carburanţi, a căror destinaţie era schimbată prin multitudinea de firme fantomă interpuse în aval şi amonte de societăţile aparente ale soţilor