Directorii unităţilor de învăţământ sunt sfătuiţi să comunice mai mult cu inspectorii şcolari teritoriali şi să le prezinte acestora problemele cu care se confruntă. Acest îndemn a fost lansat de inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Balaban. „Vizavi de violenţa în şcoli, vizavi de încălzire, să anunţaţi în primul rând Inspectoratul Şcolar prin inspectorul teritorial. Este neplăcut să auzim din presă sau de la alte foruri despre anumite incidente. Este mai bine să le discutăm şi să încercăm să le rezolvăm“, a precizat Luminiţa Balaban.
Elevii să fie monitorizaţi de directori
Spre deosebire de anii trecuţi, directorii unităţilor de învăţământ vor trebui să urmărească traseul educaţional al elevilor, atât în cazul absolvenţilor de clasa a VIII-a cât şi în cazul celor de clasa a XII-a.
În sensul acesta va fi realizată o statistică privind parcursul elevilor, care ar putea fi în viitor un reper pentru unităţile de învăţământ. „Am rugămintea la dumneavoastră domnilor directori să monitorizaţi traseul absolvenţilor claselor a VIII-a cât şi la clasa a XII-a. Aţi primit o machetă care va trebui completată pentru a vedea câţi elevi s-au înscris şi unde sunt ceilalţi. Trebuiesc monitorizaţi, pentru că ARACIP-ul solicită această dovadă, un indicator al traseului absolvenţilor. Şi este bine să ştim unde a ajuns fiecare elev. Dacă nu sunt şcolarizaţi conform legii, avem obligaţia să facem toate demersurile pentru a-i aduce la şcoală. În primă fază nu sunt amenzi, dar se pare că vor fi modificări şi se va trece şi la sancţionarea materială ale acestor părinţi care refuză şcolarizarea“, a transmis inspectorul şcolar general adjunct.
Profesoarele să-și lungească fusta la școală
Oficialii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea le atrag atenţia profesorilor, în special doamnelor, să vină la şcoală în ţinute de