Uleiul din sâmburi de struguri este utilizat atât în scopuri culinare, pentru sosuri de salate şi prăjeli, dar şi pentru prevenirea anumitor boli. În plus, poate fi folosit cu succes pentru tonifierea şi curăţarea pielii.
- Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului.
- Are un efect tonic şi revigorant asupra pielii, hidratând-o şi lăsând-o elastică, putând fi folosit în masajele corporale menite să relaxeze trupul. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid în piele şi de a o hidrata perfect, nelăsând-o deloc grasă.
- Uleiul din sâmburi de struguri este eficient şi în cazul celulitei. Se pun 40 g de sare grunjoasă, o linguriţă de ulei de sâmburi de struguri şi sucul de la o lămâie. O dată pe săptămână se amestecă aceste ingrediente până se obţine o pastă, apoi se aplică pe fese şi pe coapse cu ajutorul unei mănuşi de masaj prin mişcări circulare. Se clăteşte cu apă rece.
- Pentru tenul uscat, o dată la trei zile, se masează obrajii, pomeţii, fruntea şi gâtul, cu ulei de sâmburi de struguri. Are efecte de protecţie, menţine hidratarea şi împiedică formarea ridurilor.
- În cazului părului despicat sau ars, puteţi obţine o mască ideală amestecând uleiul din sâmburi de struguri cu un gălbenuş proaspăt. Pentru menţinerea supleţii şi strălucirii părului, amestecaţi 2 linguri de ulei din sâmburi de struguri cu zeama de la o lămâie şi aplicaţi cu ajutorul unui tampon amestecul pe toată lungimea părului. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, după care spălaţi părul aşa cum obişnuiţi. Tratamentul are eficacitate mai mare dacă părul este ud.
- Un tonic capilar eficient poate fi obţinut combinând următoarele elemente: 50 de grame de ulei din sâmbu