Gheorghe Cojocaru: „în formularea unui curs alternativ la cursul de integrare europeană, opoziţia comunistă este într-o criză de idei şi de argumente.”
Gheorghe Cojocaru: „Se poate observa cu ochiul liber că, cu cât mai aproape este reuniunea Parteneriatului Estic de la Vilnius, la care autorităţile de la Chişinău vor fi invitate să parafeze Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, cu atât mai mari sunt presiunile din partea opoziţiei parlamentare comuniste asupra actualei guvernări, presiuni care îşi găsesc expresia prin acţiuni de protest pe străzile capitalei, în faţa Parlamentului sau prin moţiuni de cenzură, fără sorţi de izbândă. Toate acestea – cu scopul de a destabiliza scena politică, de a deturna cursul de integrare europeană, într-un moment de o responsabilitate maximă pentru destinul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.”
Europa Liberă: Dar de unde ştim că anume acesta este scopul? De fiecare dată le reproşăm comuniştilor acest lucru. Or, un liber arbitru din tribune, stând la o parte, ar punea spune: „Opoziţia are dreptul constituţional la libera manifestare, are dreptul de a critica puterea şi de a propune alternative la cursul pe care îl promovează actuala guvernare”.
Gheorghe Cojocaru: „Într-adevăr, este un drept fundamental, pe care îl consacră şi Constituţia Republicii Moldova, pe care îl recunoaşte şi îl respectă şi actuala putere, însă, în ceea ce priveşte formularea unui curs alternativ la cursul de integrare europeană, aici opoziţia comunistă este într-o criză de idei şi de argumente.
Ceea ce se poate reţine din urma tuturor acestor proteste Comuniştii nu au propus o alternativă credibilă, un proiect politic care să concureze ideea integrării europene”... ale opoziţiei, este atitudinea de respingere categorică a obiectivelor de integrare europeană, încercarea de a canaliza nemulţumirile din soc