Parlamentul are la subsol un spaţiu amenajat pentru piscină, saună şi cabine de masaj, dar care nu este finalizat în totalitate. Drept pentru care, secretarul general al Senatului, Dan Mihalache, a propus ca lucrările să se încheie cu o investiţie minimă, astfel încât parlamentarii şi angajaţii din clădire să poată beneficia de serviciile piscinei. Presa a avut acces ieri la piscina neterminată, dar angajaţii Senatului au precizat că lucrările au fost făcute în 1992. În schimb, datele prezentate de aceştia sunt eronate, întrucât în urma unor investigaţii de presă din anul 2005, conducerea Parlamentului a recunoscut că în anii 2003-2004 s-au făcut lucrări de 13 miliarde de lei vechi adăugând, la vremea respectivă, că mai sunt necesare 13 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor.
Amenajarea piscinei a stârnit curiozitatea presei, drept pentru care departamentul de Comunicare al Senatului a organizat ieri pentru jurnaliştii acreditaţi pe Parlament o vizită la spaţiul amenajat la subsolul Senatului. Presa a fost însoţită de trei angajaţi ai Senatului, dar aceştia au precizat că nu cunosc datele tehnice despre piscină, nici suma necesară terminării investiţiilor.
Fără date tehnice
Spaţiul este amenajat în proporţie de 70%, dar nu este racordat la curent electric. Totodată, lipsesc şi sifoanele de alimentare. Bazinul piscinei este tapetat cu gresie albastră şi albă, oglinzile sunt montate, la fel şi corpurile de iluminat. În schimb, cabinele de masaj şi cele de saună sunt aproape gata, în cele de saună existând chiar şi saci de cărbuni.
Drept pentru care, la o simplă măsurare aproximativă cu pasul, piscina are cam 15 metri lungime, 11 lăţime, iar adâncimea este de aproximativ doi metri. Drumul până acolo este mai degrabă periculos, întrucât trebuie parcurse galerii care nu sunt iluminate, dar şi foarte multe trepte care, la fel, s