Atenţie, oameni de afaceri!
Organele fiscale de pe litoral a început să sechestreze tot de la datornici, fie că este vorba despre utilaje, hale, aparatură de birou sau alte proprietăţi. Anul acesta, pe lista sechestratelor de la Fisc au apărut zeci de maşini scumpe. Limuzine Mercedes clasa S, BMW- uri seria 5, maşini de teren şi chiar un Porsche, toate adunate de la tot felul de S.R.L.-uri ai căror patroni iubesc luxul, dar nu vor să plătească nici un leu la bugetul de stat.
Potrivit bazei de date a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, la malul mării au fost sechestrate peste 1.300 de bunuri, majoritatea în municipiul Constanţa. O parte dintre bunuri stau imobilizate de câţiva ani cu sigiliul Fiscului pe el, iar multe dintre ele au fost sechestrate chiar anul acesta. Din păcate pentru statul român, multele dosare de sechestru aflate în lucru nu pot fi procesate din cauza lipsei personalului şi, în aceste condiţii, multe dintre bunurile sechestrate nu au fost evaluate. Implicit, nu por fi demarcate procedurile de vânzare prin licitaţie a acestora şi, astfel, Fiscul constănţean a devenit stăpân pentru o întreagă autobază.
Pe lângă autoturisme, organele fiscale au mai „arestat” o pilotină, zeci de camioane de toate mărimile, autocare, poduri rulante şi o groază de utilaje. După acestea urmează clădiri, terenuri, faxuri, calculatoare, imprimante şi chiar telefoane mobile.
Invers proporţional cu numărul mare de bunuri sechestrate, la licitaţii nu se vinde mai nimic, deşi preţurile sunt destul de convenabile. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă la prima şedinţă de vânzare bunurile nu se vând, a doua licitaţie se face cu un preţ redus cu 25%, iar la a treia tarifele sunt scăzute cu 50%. Potrivit prevederilor legale, dacă nici la a treia şedinţă de valorificare bunurile nu sunt vândute, acestea sunt reevaluate şi se reiau procedu