-Coincidenţa din meciurile Stelei era mai puţin probabilă decât caştigarea premiului cel mare la Loto 6/49
Potrivit Dicţionarului Explicativ, cuvântul „coincidenţă“ înseamnă „eveniment care se produce întâmplător împreună cu altul, concurs de circumstanţe“. În cazul participării Stelei în ediţia actuală a Ligii Campionilor nu mai este vorba despre o simplă coincidenţă, ci de un lanţ de coincidenţe care pare cu atât mai straniu.
Pentru prima dată în istorie, clubul din Ghencea participă în paralel la UEFA Champions League şi la UEFA Youth League, o competiţie rezervată grupelor de juniori sub 19 ani ale echipelor participante în Ligă. Meciurile juniorilor se dispută cu câteva ore înainte de partidele formaţiilor mari, iar până acum echipa lui Reghecampf a replicat toate rezultatele tinerilor antrenaţi de Ion Toma: 0-3 în Germania cu Schalke, 0-4 acasă cu Chelsea şi 1-1 cu FC Basel. „Echipa de tineret parcă este Mama Omida“, scria un utilizator pe site-ul DigiSport, în timp cu un alt cititor posta pe www.prosport.ro: „La meciul următor, bag la pariuri scorul de la tineret“.
La începutul secolului trecut, Albert Einstein relua o zicală străveche, „Coincidenţa este modul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“, o propoziţie cu care George Becali, finanţatorul Stelei, ar fi perfect de acord dacă ar cunoaşte-o. Imediat după meci, amuzat şi el, Laurenţiu Reghecampf a explicat potriveala de rezultate în termeni proprii: „O să mergem la biserică să alungăm acest blestem şi, astfel, să nu mai obţinem acelaşi rezultat ca formaţia mică“.
Pe de altă parte, există şi o altă viziune, lipsită de spiritualitate: „Coincidenţa este o chestiune logică“, spunea Johan Cruyff despre potrivelile din fotbal. Un alt sportiv, pilotul de Formula 1 Fernando Alonso este la fel de pragmatic: „Nu cred în soartă sau în vreo entitate superioară. Dacă un avion se prăbuşeşte şi m