Anunţul a fost făcut de Emil Calotă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o dezbatere de la Camera de Comerţ şi Industria a României.
Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE, a anunţat joi că România a reuşit să atragă până acum 4,4 miliarde de euro în sectorul energiilor regenerabile. Conform lui Calotă, angajamentele asumate faţă de Uniunea European presupun ca România să îşi asigure în 2020 pe baza energiilor regenerabile aproximativ 24% din necesarul total de energie electrică.
Fostul primar al municipiului Ploieşti a explicat că ne aflăm foarte aproape de realizarea ţintelor anului 2020. Boom-ul înregistrat în 2013 în producerea de energie regenerabilă şi scăderea consumului de energie electrică au fost indicaţi de oficialul român ca fiind factorii determinanţi.
„Cred că ar fi interesant pentru strategii în energie să se gândească la faptul că România la nivelul anului 2013 - 2014 este foarte aproape de realizarea ţintelor anului 2020 pentru energie verde nu neapărat pentru că doar sectorul investiţional a mers foarte bine, dar şi pentru că, din nefericire, consumul brut de energie electrică şi consumul de energie în total au scăzut pe de o parte din cauza recesiunii generale, iar pe de altă parte din cauza destructurării economice la nivelul marilor consumatori din România”, a precizat Calotă.
Potrivit Agerpres, oficialul român a mai spus că energia eoliană „a mers destul de bine”, dar avem întârzieri la „tehnologiile de biomasă, biogaz şi geotermal, dar şi hidro”.
Anunţul a fost făcut de Emil Calotă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o dezbatere de la Camera de Comerţ şi Industria a României.
Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE, a anunţat joi că România a reuşit să atragă până acum 4,4 miliarde de euro în sectorul energiilor r