Ce poate fi mai bun decât o plăcintă proaspătă şi aromată de dovleac? Mai ales acum, când aceste minunate legume se găsesc mai peste tot, la preţuri rezonabile, poţi să prepari extrem de rapid şi de uşor această plăcintă, după reţeta de mai jos.
INGREDIENTE
- 1 kg de dovleac
- un pachet de aluat foietaj
- 350 grame de zahăr
- scorţişoară după gust
- esenţă de vanilie
- 2 linguri de făină
- un ou
MOD DE PREPARARE
Se ia o tavă adâncă de dimensiuni mari şi se tapetează cu hârtie de copt. Separat, dovleacul se curăţă de coajă, se dă pe răzătoare şi se pune într-un bol. Peste dovleacul ras se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi scorţişoara.
Se iau foile de aluat şi se întind cu ajutorul unui făcăleţ, adăugându-se puţină făină, pentru a evita lipirea. Prima dintre foi se aşază în tavă. Compoziţia se scurge de sucul lăsat de dovleac şi se aranjează uniform peste prima bucată de aluat. După aceea se pune în tavă şi a doua bucată de aluat. Se înţeapă cu furculiţa pe alocuri şi se unge cu un ou bătut, pentru a oferi un aspect lucios. Se bagă la cuptor, la 170 de grade, pentru 35 de minute.
Se serveşte rece, cu zahăr pudră.
Ce poate fi mai bun decât o plăcintă proaspătă şi aromată de dovleac? Mai ales acum, când aceste minunate legume se găsesc mai peste tot, la preţuri rezonabile, poţi să prepari extrem de rapid şi de uşor această plăcintă, după reţeta de mai jos.
INGREDIENTE
- 1 kg de dovleac
- un pachet de aluat foietaj
- 350 grame de zahăr
- scorţişoară după gust
- esenţă de vanilie
- 2 linguri de făină
- un ou
MOD DE PREPARARE
Se ia o tavă adâncă de dimensiuni mari şi se tapetează cu hârtie de c