Lovitură de teatru în dosarul "Jaful secolului". Instanţa a hotărât să-i judece într-o procedură simplificată pe doi dintre hoţii trimişi în judecată pentru furtul a şapte tablouri din Olanda. Avocaţii apărării fac declaraţii interesante.
Reprezintă un succes al avocaţilor sau al justiţiei noua întorsătură din dosarul "Jaful secolului"? Şi una, şi alta, dar faptul că judecătorul nu s-a lăsat impresionat nici de opoziţia Parchetului, nici de presiunile media este de observat. Şi de subliniat. În altă ordine de idei, trebuie spus că, din acest moment, apărarea crede că poate spera şi la o judecată a laturii civile a procesului în Olanda, acolo unde li se va cere proprietarilor de la momentul jafului să dovedească dacă tablourile furate erau originale sau doar nişte... "copii perfecte".
Succes al avocaţilor sau o instanţă... ca la carte?
Judecătoria Sectorului 3 a admis, ieri, cererile de judecare prin procedură simplificată, pe baza recunoaşterii vinovăţiei, în cazul lui Radu Dogaru şi al lui Eugen Darie. Hotărârea instanţei, care pare că vrea să judece... ca la carte, arată că nu s-a lăsat impresionată/nu a ţinut cont de opoziţia fermă a acuzării (DIICOT). Aceeaşi instanţă a respins solicitările făcute de Alexandru Bitu şi Petre Condrat. Aceştia, împreună cu un complice dat în urmărire internaţională şi cu mama lui Radu Dogaru, care nu a dorit să-şi recunoască faptele, vor fi judecaţi, de aceeaşi instanţă, într-un dosar disjuns.
Avocatul Dancu vrea să dea în judecată muzeul şi primăria din Rotterdam
În noul dosar în care vor fi judecaţi doar Dogaru şi Darie, avocaţii acestora, Maria Vasii şi Cătălin Dancu, vor trebui să argumenteze încadrarea juridică a faptelor rezultate din mărturiile lor şi din restul probelor anchetatorilor şi să aducă probe - inclusiv probe în circumstanţier