Totuşi, procurorul şef Mureşan Ioan a dat dispoziţie ca cele două dosare să fie conexate. Ulterior, ofiţerii Brigăzii, din dispoziţia procurorilor, au adus la audieri pe cei din Geoagiu. Ironia sorţii a făcut ca aceştia să recunoască faptele comise. Tot din audieri s-a dovedit şi faptul că între cele două grupări nu există nicio legătură. Ca într-un film de prost gust, procurorul şef Mureşan a dispus disjungerea faţă de aceştia şi înregistrarea unui nou dosar distinct. Oare asemenea manopere nu au izul unui penibil „bambilici procesual-penal”?
În luna ianuarie a acestui an am înregistrat la BT Hunedoara dosarul 4D/P/2012 privitor la o grupare infracţională organizată cu preocupări infracţionale pe linia evaziunii fiscale, spălării de bani, delapidării, cu un prejudiciu total estimat de cca 25 milioane euro. Eu am obţinut informaţiile primare şi le-am aprofundat, fiind ofiţer de caz. Încă de la început am observat conexiuni ale membrilor grupării cu societăţile comerciale ale lui Cupeţiu Dorin şi Balint Dan. Am constatat că deşi firmele administrate de aceştia se aflau în „lanţul infracţional” ca şi societăţi în care s-au produs consecinţe fiscale (a fost dedus TVA nejustificat), acest segment nu apărea a fi investigat în dosarul ST-ului privitor la gruparea coordonată de Cupeţiu Dorin.
În dosarul meu, din probele administrate la dosar a rezultat că liderul grupării era Ilisei Mircea din Hunedoara, apropiat al lui Cupeţiu Dorin.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost interceptate zeci de posturi telefonice utilizate de membrii grupării infracţionale. De asemenea, au fost dispuse controale încrucişate efectuate de funcţionarii DGFP Hunedoara, la societăţile implicate în activităţile infracţionale.
Încă de la început a rezultat preocuparea liderului grupării, Ilisei Mircea, de a găsi funcţionari în structurile locale şi centrale de apl