Craiova este unul dintre cele mai scumpe municipii din ţară în ceea ce priveşte transportul în comun, o călătorie cu autobuzul costând doi lei. La acest capitol, depăşim oraşe mari din ţară precum Constanţa, Sibiu, Ploieşti, Arad şi chiar Capitala, deşi acolo mijloacele de transport în comun parcurg distanţe mult mai mari.
Craiovenii care merg la serviciu, la facultate sau la şcoală cu autobuzul scot din buzunar doi lei pentru o singură călătorie şi 2,50 lei dacă îşi cumpără bilet de la şoferul autobuzului, spre deosebire de bucureşteni, care plătesc 1,3 lei pentru o călătorie. Tarifele pentru transportul în comun sunt mai mici şi în Sibiu, unde oamenii plătesc 1,5 lei pentru o călătorie. Preţul unui bilet cu două călătorii în Craiova este de 3,5 lei, în timp ce constănţenii plătesc pentru acelaşi bilet cu 50 de bani mai puţin.
Bilete mai ieftine la transportul în comun sunt în oraşele Arad, Ploieşti şi Piteşti, unde preţul unui bilet este 1,6 lei.
Craiovenii spun că nu înţeleg de ce avem printre cele mai mari tarife la transportul în comun din moment ce autobuzele abia se târăsc pe străzile oraşului şi scârţâie din toate încheieturile la fiecare curbă. „Nu înţeleg de ce noi plătim cele mai scumpe bilete, având în vedere că autobuzele care circulă în oraş arată ca în anii ‘80. În Râmnicu Vâlcea, de exemplu, biletele sunt mai ieftine, iar abonamentul pentru studenţi are acelaşi preţ ca în Craiova, dar pot circula cu el pe toate traseele“, a spus Maria Dobre.
Elevii şi studenţii din Craiova au reducere 50% la abonamentul pentru transportul în comun, pentru care plătesc 25 de lei lunar, dar cu care pot circula doar pe un singur traseu. În schimb, studenţii şi elevii din Bucureşti plătesc aceeaşi sumă, dar pentru un abonament valabil pe toate liniile, la fel ca la Râmnicu Vâlcea.
Mădălina Bujor a fost elevă în Craiova, iar acum este student