Tudor Darie: „ar trebui consolidate practic capacităţile instituţiilor care sunt responsabile de implementarea politicilor de tineret.”
Prezentată de autori drept un itinerar de lucru în domeniul tineretului, strategia naţională pentru tineret cuprinde un set de politici care ar trebui să răspundă la necesităţile şi aspiraţiile tinerilor dintr-o anumită comunitate. Cel puţin astfel o califică Tudor Darie, fost consilier pe probleme de tineret al premierului.
Tudor Darie x Tudor Darie El spune că politicile, sunt de fapt soluţii la problemele tinerilor, pe care autorităţile, centrale şi locale trebuie să le includă într-un plan concret de acţiuni.
Chiar dacă strategia ar fi una bună, crede Tudor Darie, nu sunt suficienţi oameni care să se preocupe de realizarea obiectivelor: „La nivel naţional avem un minister care are capacităţi insuficiente la nivel de resurse umane pentru a implementa politicile de tineret. În acest sens ar trebui consolidate practic capacităţile instituţiilor care sunt responsabile de implementarea politicilor de tineret.
Ar trebui să fie create anumite secţii responsabile de politicile de tineret la nivel raional. Varianta perfectă ar fi să existe persoane responsabile la nivel de fiecare sat, dar dacă lucrul acesta nu este posibil, măcar să intre în fişa de post a unuia din funcţionarii din fiecare sat, şi atunci am putea vorbi de o anumită infrastructură, dacă pot să zic aşa, în ceea ce priveşte implementarea politicilor de tineret.”
Vedernic Sergiu, specialist pe probleme de tineret în raionul Anenii -Noi, spune că marea majoritate a tinerilor sunt de părere că autorităţile au uitat de ei şi că pot să conteze doar pe propriile forţe. Pentru a schimba viziunea celor rămaşi acasă, specialistul spune că au de gând să implice în activităţi anume tinerii din sate, acolo unde se vede cel m