Urmează cel puţin jumătate de an de mare cumpănă pentru comercianţii de pe strada Cuza Vodă, cărora toamna încă blândă le-a amânat puţin debutul perioadei în care vânzările le vor scădea în mod dramatic. Aflată în plin proces de reabilitare printr-un program finanţat de Uniunea Europeană, zona comercială zero a municipiului arată, acum, ca după un bombardament, strada fiind complet decopertată, singurele porţiuni care mai sunt acoperite cu asfalt rămânând trotuarele.
Este de aşteptat, însă, ca la prima ploaie, întreaga zonă să capete aspectul unei uliţe dintr-un cătun uitat de lume, iar situaţia să persiste pe întreaga perioadă a iernii şi a primăverii viitoare. Urmează, deci, o perioadă în care nu numai accesul pietonal către magazine va fi o adevărată aventură, ci şi aprovizionarea cu marfă a acestora va fi pusă sub semnul întrebării. Mulţi dintre proprietarii spaţiilor comerciale de pe strada Cuza Vodă îşi fac deja calcule, dar nu pentru a vedea posibilităţi de creştere a vânzărilor în perioada lunii decembrie şi, eventual, a începutului de martie, ci caută fel de fel de soluţii salvatoare pentru a-şi limita pagubele.
Starea critică în care se află respectivii comercianţi este recunoscută şi de municipalitate care, cu o doză substanţială de cinism, îi avertizează pe aceştia de posibila apariţie a unor „situaţii de disconfort în derularea în bune condiţii a activităţilor comerciale”, dar îi şi asigură pe aceştia că, după finalizarea lucrărilor – dar fără a avansa niciun termen în acest sens -, „va creşte traficul pietonal favorabil activităţilor comerciale”. în acest sens, viceprimarul Nicolae-Sebastian-Valentin Radu – în calitate de manager al proiectului de reabilitare - a trimis, la începutul acestei luni, tuturor proprietarilor de spaţii comercile din zona vizată scrisori în care se arată: „Se vor realiza lucrări de decopertare, balastare, m