Potrivit cercetării, la varianta USL împreună în cazul unor alegeri parlamentare (% din răspunsurile valide ale celor care estimează că ar merge la urne, respectiv 39%) 63% din persoanele chestionate au răspuns că votează cu USL, 17% — PDL, 8% — UDMR, câte 3% — PRM și ADA, 2% — PMP și câte 1% PP-DD, PPMT, PER, Partidul Verde. Concluzie - Organizaţional şi la nivel de lideri, situaţia taberei anti-PSD este mult mai proastă decât în 2004 sau 2009 -AA+A
Sondaj SOCIOPOL : PSD a ajuns la 43%, PNL se menţine la 20 în timp ce PDL trece de 17 procente. Citește și despre perspectivele adiționale ale lui 2014 Dacă PSD, PNL, PC, UNPR ar candida separat, dintre cei care ar merge la urne 43% au declarat că ar alege PSD, 20% PNL, 15% PDL, 8% UDMR, câte 3% PRM și PMP, câte 2% ADA și PP-DD, iar PPMT, PC, PER, Partidul Verde câte 1%.
La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlament, cât de interesat ați fi de aceste alegeri?", 38% dintre respondenți s-au declarat foarte interesați, 28% destul de interesați, 20% foarte puțin sau deloc interesați, în timp ce 13% au spus că sunt destul de puțin interesați.
Referitor la estimarea participării la vot — ipoteză: merg la vot cei care sunt în țară (88% din totalul populației), sunt interesați de politică și declară că merg cu siguranță la vot — 49% din repondenți au răspuns că nu vor merge la vot, 39% vor merge la vot, iar 12% că nu sunt în țară, relevă sondajul.
Date tehnice
Volumul eșantionului a fost de 1.014 persoane și este reprezentativ la populația adultă neinstituționalizată a României, iar perioada de culegere a datelor a fost 5-10 octombrie prin metoda interviuri telefonice.
Tipul eșantionului este stratificat bistadial, cu selecție probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda "cea mai tânără persoană din gospodărie"), iar marja de