Podgorenii vrânceni au încheiat culesul strugurilor de vin cu o recoltă record, în special la anumite soiuri. Situaţiile realizate de Direcţia Agricolă arată că producţia medie la strugurii de vin a fost de 7.500 kilograme la hectar însă sunt şi zone unde au fost producţii record.
Situaţia a fost diferită la strugurii de masă, unde producţia medie a fost de doar 5.200 kilograme la hectar, faţă de cele 7.800 kilograme estimate iniţial. Principala cauză a reducerii producţiei a fost grindina care a căzut înainte de perioada recoltatului.
Astfel, producţia finală este de peste 25 mii tone struguri de masă de pe cele 4.889 hectare şi peste 147 mii tone struguri de vin de pe cele 19.709 hectare din podgoriile judeţului. Specialiştii spun că, în multe cazuri unde au fost înregistrate producţii record la strugurii de vin, acest lucru a fost posibil în detrimentul calităţii. Practic, strugurii au fost umflaţi de ploile căzute în această toamnă şi nu au avut foarte mult zahăr.
Podgorenii vrânceni au încheiat culesul strugurilor de vin cu o recoltă record, în special la anumite soiuri. Situaţiile realizate de Direcţia Agricolă arată că producţia medie la strugurii de vin a fost de 7.500 kilograme la hectar însă sunt şi zone unde au fost producţii record.
Situaţia a fost diferită la strugurii de masă, unde producţia medie a fost de doar 5.200 kilograme la hectar, faţă de cele 7.800 kilograme estimate iniţial. Principala cauză a reducerii producţiei a fost grindina care a căzut înainte de perioada recoltatului.
Astfel, producţia finală este de peste 25 mii tone struguri de masă de pe cele 4.889 hectare şi peste 147 mii tone struguri de vin de pe cele 19.709 hectare din podgoriile judeţului. Specialiştii spun că, în multe cazuri unde au fost înregistrate producţii record la strugurii de vin, acest lucru a fost posibil în