Analistul politic Dan Sultănescu a scris, într-un articol publicat în "obiectiv.info", despre cum liberalii au boicotat în două zile mediatizarea vizitei premierului Victor Ponta în Statele Unite. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
"Mai întâi, luni, când preşedintele liberal a dat impresia că va crea o nouă criză în USL pe tema Roşia Montană. Apoi, aseară (n.r. - miercuri seară), când colegii lui Crin Antonescu au creat din nimic o temă care nu se susţine: temerea de schimbarea cotei unice. Nimeni n-a zis niciodată nimic despre asta, public. Mai mult, premierul a reafirmat în discursul său economic de luni că se pastrează cota unică. Asa cum a spus în Germania, China şi peste tot. Însă, mai mulţi liberali s-au trezit să apere cota unică, în contextul în care nimeni nu o atacase.
De ce? Greu de spus... Poate au făcut-o preventiv, pentru ca lumea să nu discute despre performanţa liberalilor la guvernare, responsabili de încasări bugetare (în scădere)? Dacă nu este aşa, iar ieşirile liberale au fost doar nişte “accidente”, nu vor fi probleme. Dacă, însă, ieşirile fac parte dintr-un plan de boicotare a USL, atunci trebuie să ne aşteptăm la un final de an încins. Iar liberalii vor trebui să îşi asume costul ruperii unui USL care funcţioneaza...", a scris Dan Sultănescu.
Sultănescu mai crede că vizita lui Victor Ponta în SUA reprezintă un pas către transformarea României din "partener militar în partener economic al SUA".
"Investiţiile americane în Romania erau, până acum, la un nivel redus. Venirea banilor americani în România poate însemna locuri de muncă şi mai multă bunăstare. Sigur că mulţi strâmbă din nas, dar asta e singura direcţie pozitivă în aceasta relaţie. Doar aşa putem spera, de exemplu, să se renunţe în anii următori la vizele cerute românilor care vor să meargă în SUA. Unui partener militar îi asiguri spatele, dar îl ţii la poartă. Unui p