Gogoşari muraţi umpluţi cu struguri, dulceaţă de ardei iute cu miere de albine sau nuci, murături ţărăneşti şi conserve de legume preparate după reţete tradiţionale, sunt doar câteva dintre delicatesele care îi aşteaptă pe Cetate pe braşoveni, dar şi pe turişti. Cea de-a V-a ediţie a târgului „Cămara de iarnă” aduce sute de borcane cu produse tradiţionale, dar şi must, vin şi ţuică fierte, numai bune de luat acasă. Preţul unui borcan de murături variază între 20 şi 40 de lei, în funcţie de gramaj, însă merită toţi banii, având în vedere că bucătarii care le-au preparat au realizat adevărate opere de artă în borcane. Târgul din Cetatea Braşovului e deschis astăzi, între orele 15.00 şi 21.00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 11.00 şi 21.00. Sâmbătă şi duminică, de la orele 13:00, bucătari şi maeştri culinari vor prezenta dulceţurile, gemurile şi murăturile, asezonate cu condimente şi plante aromatice şi asociate cu brânzeturi proaspete şi maturate sau cu preparate la grătar, în cadrul unor ateliere unde vizitatorii pot degusta şi aprecia savoarea lor.
Gogoşari muraţi umpluţi cu struguri, dulceaţă de ardei iute cu miere de albine sau nuci, murături ţărăneşti şi conserve de legume preparate după reţete tradiţionale, sunt doar câteva dintre delicatesele care îi aşteaptă pe Cetate pe braşoveni, dar şi pe turişti. Cea de-a V-a ediţie a târgului „Cămara de iarnă” aduce sute de borcane cu produse tradiţionale, dar şi must, vin şi ţuică fierte, numai bune de luat acasă. Preţul unui borcan de murături variază între 20 şi 40 de lei, în funcţie de gramaj, însă merită toţi banii, având în vedere că bucătarii care le-au preparat au realizat adevărate opere de artă în borcane. Târgul din Cetatea Braşovului e deschis astăzi, între orele 15.00 şi 21.00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 11.00 şi 21.00. Sâmbătă şi duminică, de la orele 13:00, bucătari şi maeştri culi