Deși adesea suntem tentați să luăm repede o pastilă cu efect analgetic. Ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a lua această decizie - orice pastilă are efecte adverse și efectul, uneori, nu durează prea mult.
Menta este indicată în perioadele de suprasolicitare intelectuală și fizică. Puteți consuma mentă proaspătă în limonadă, apa cu lămâie prezentând numeroase beneficii asupra organismului: crește imunitatea, este tonic cerebral, aduce un important aport de vitamina C și are efect energizant.
Ceaiul de mentă este de asemenea recomandat în perioadele de suprasolicitare. Se pot utiliza și uleiurile volatile de mentă: picurați în timpul băii câteva picături de ulei esențial de mentă sau masați tâmplele ușor cu ulei esențial de mentă diluat (o picătură la o linguriță de apă caldă).
Mușețelul este indicat atunci când durerile de cap sunt provocate de infecții, răceală, scăderea imunității, afecțiuni dentare etc. Ceaiul de mușețel prezintă puternice efecte antibacteriene, antiinflamatorii și analgetice. Puteți consuma o cană de ceai dimineața și seara, după masă.
Teiul alungă stresul, relaxează și conferă o stare de bine. Stresul este astăzi considerat ca fiind principalul factor declanșator al bolilor, fiind incriminat în producerea a peste 90% din afecțiunile cu care populația se confruntă în zilele noastre. Stresul scade imunitatea, secătuiește organismul de energie și nutrienți, accelerează procesele de îmbătrânire și degradează metabolismul. Teiul activează mecanismele antistres, atât fizice, cât și psihice. Este indicat ca la două zile, seara, înainte de culcare, să beți o cană de ceai de tei și sunătoare.
Măceșele au efect tonic și reglator asupra vaselor de sânge, fiind indicate atât în caz de tensiune mare (hipertensiune), cât și în caz de tensiune mică (hipotensiune). Măceșele pot fi consumate în stare proaspătă, coapte, el