Supa de dovleac este una dintre cele mai gustoase supe-creme şi, totodată, foarte simplu de preparat. Dovleacul este cunoscut pentru numeroasele sale proprietăţi precum reglarea glicemiei, încetinirea îmbătrânirii şi efectul antioxidant.
Iată cât de simplu se prepară:
INGREDIENTE
- 500 g de dovleac
- 6 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 morcov mare
- o ceapă galbenă
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc, în ulei de măsline, într-o oală adâncă. Morcovul şi dovleacul, făcute cubuleţe, se pun peste ceapa şi usturoiul existente şi se adaugă 2,5 litri de apă. Se lasă la fiert preţ de 30 de minute. La sfârşit se adaugă sare şi piper după gust.
Se stinge focul şi, cu mare atenţie, supa se pasează cu ajutorul blenderului.
Se serveşte cu smântână.
POFTĂ BUNĂ!
Supa de dovleac este una dintre cele mai gustoase supe-creme şi, totodată, foarte simplu de preparat. Dovleacul este cunoscut pentru numeroasele sale proprietăţi precum reglarea glicemiei, încetinirea îmbătrânirii şi efectul antioxidant.
Iată cât de simplu se prepară:
INGREDIENTE
- 500 g de dovleac
- 6 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 morcov mare
- o ceapă galbenă
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc, în ulei de măsline, într-o oală adâncă. Morcovul şi dovleacul, făcute cubuleţe, se pun peste ceapa şi usturoiul existente şi se adaugă 2,5 litri de apă. Se lasă la fiert preţ de 30 de minute. La sfârşit se adaugă sare şi piper după gust.
Se stinge focul şi, cu mare atenţie, supa se p